matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równanie:
ona;):
(x−√2)(x+2√2)=x
2
+1
29 lis 12:16
M:
3 maj 06:03
Podstawy Geometrii:
x
2
+2
√
2
x−
√
2
x−4=x
2
+1 x
2
+
√
2
x−4=x
2
+1
√
2
x=5
5
5
√
2
x=
=
√
2
2
3 maj 09:29