ile równa jest liczba
beataaa: Witam. Mam zadanie, z którym męczę się już i męczę... Błagam, niech mi ktoś pomoże
513+256/3*514:25 (tam jest 5 do potęgi 14)
14 mar 21:49
5-latek: 25=52
256= (52)6=512
14 mar 21:51
x: 513+56/3*514:25?
14 mar 21:52
beataaa: oj przepraszam. teraz jest bardziej przejrzyście
14 mar 21:59
dero2005:
| 513+512 | | (513+512)*52 | |
| = |
| = |
| 3*514:52 | | 3*514 | |
| | 515+514 | | 514(5+1) | | 5+1 | |
= |
| = |
| = |
| = 2 |
| | 3*514 | | 514*3 | | 3 | |
14 mar 22:05
x: | 513+(52)6 | | 513+512 | | 512*(5+1) | | 5+1 | |
| = |
| = |
| = |
| =2 |
| 3*514:52 | | 3*514/52 | | 3* | | 3 | |
14 mar 22:06
beataaa: ojej baaardzo dziękuję! a ja tyle kombinowałam jak to możliwe, że ma wyjść 2...
14 mar 22:09
dero2005:
a miało wyjść 2?
14 mar 22:10
beataaa: taak. to jest zadanie z próbnej matury : / hehh jakoś czarno widzę ten maj
14 mar 22:13
dero2005:
Więcej wiary w Siebie?
14 mar 22:35
beataaa: staram się, ale juz szlag mnie trafia, bo robię dużo zadań, a tu dają jakieś cuda na próbnych,
przekombinowane jak na podstawę
14 mar 22:57