Rozwiąż nierówność
August: Rozwiąż nierówność
b) (x
2+x−2)(2x
2−3x+1)>0
d)x
4≤8x
2
e) −x
3+2x
2+4x≤0
g)x
4−x
3−2x−4≤0
h)4x
2+12x
2−x−3>0
To co udało mi się zrobić
b)
miejsca zerowe
| | 1 | |
x=−2 v x=1 v x= |
| v x=1 |
| | 2 | |
| | 1 | |
Ale w odpowiedziach wyszło x∊(−∞;−2) u ( |
| ;1) u (1;∞) i nie mogę znaleźć błędu |
| | 2 | |
d)
miejsca zerowe
x=0 v x=2
√2 v x=−2
√2
x∊ <−2
√2;2
√2>
Do tego punktu nie mam odpowiedzi, więc nie wiem czy mam dobrze
e)
wyszło mi z delty
√20 i i nie wiem co dalej
g)
Nie wiem jak zacząć
h)
miejsca zerowe
Tu też nie mam odpowiedzi i nie wiem czy mam dobrze