oblicz całkę
bud: ∫e(arcsinx) dx
14 mar 20:18
Braun:
Zapisz porządnie tą całkę najpierw.
14 mar 20:19
bud: Niestety nie mogę. Chodzi w niej o to aby e podnieść do potęgi arctgx
14 mar 20:25
Braun:
Daj chwilkę idę po kawę, i zaraz piszę rozwiązanie.
14 mar 20:28
bud: Dziękuję
14 mar 20:31
Braun:
| | earcsinx | |
∫earcsinxd= |u=earcsinx u'= |
| v'=1 v=x| |
| | √1−x2 | |
| | xearcsinx | |
=∫earcsinxdx=xearcsinx−∫ |
| dx |
| | √1−x2 | |
| | earcisnx | | x | |
=|u=earcsinx u'= |
| v'= |
| v=−√1−x2 | |
| | √1−x2 | | √1−x2 | |
Dalej już sam dokończ.
14 mar 20:37
J:
skończyłeś kawę , to skończ całkę
14 mar 22:04
Braun:
Nie chcę mi się pisać już, niech sam dokończy

3/4 zrobione. Ale jak chcesz to kończ.
14 mar 22:16
bud: Dziękuję bardzo
14 mar 23:19