matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
...
abc:
Suma dwudziestu poczatkowych wyrazów ciagu arytmetycznego (an) danego wzorem an =
1
2
n+5 jest równa A) 205 B) 410 C) 200 D) 210
14 mar 19:52
Eta:
a
1
=5,5 , a
20
=15 S
20
=(5,5+15)*10=.....
14 mar 20:01