matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zadanko z funkcji
Ali:
Dana jest funkcja f(x) = (3m − 1) x −7. Wyznacz parametr m, tak aby miejscem zerowym funkcji była liczba x=−3. Zgóry dzięki
29 lis 12:05
Godzio:
Mz=−3 czyli przechodzi przez punkt (−3,0) podstaw go i oblicz
29 lis 12:17