matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
...
abc:
Liczba
3
√
125
2
: 5
5
3
jest równa A)
√
5
B)
3
√
25
C)
3
√
5
D) 5
14 mar 19:05
5-latek:
3
√
125
2
= (
3
√
5
3
)
2
= 5
2
bo
n
√
a
n
=a
5
2
teraz
no wlasnie przez co ?
14 mar 19:27
abc:
?
14 mar 19:34
Odpowiedzi na debilne pytania:
C
14 mar 21:12