matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomozecie?
ja:
Proste o równaniach y = −4x − 1 i y =
x
a
2
+ 5 sa prostopadłe. Wyznacz liczbe a
14 mar 18:51
polineone:
skoro prostopadle to a1*a2=−1 zatem : −4*a
2
=−1 a
2
=4 a= 2 lub a= −2
15 mar 14:17