Kto pomoze?
ja: Odcinek EF łaczacy ´srodki dwóch dłuzszych boków prostokata ˙ ABCD dzieli go na dwa
kwadraty, przy czym przekatna prostokata jest o 3 dłuzsza od przekatnej kwadratu. Oblicz ˙
pole prostokata ABCD
14 mar 18:46
5-latek: Moze na poczatek zrob rysunek
14 mar 18:49
ja: mam
14 mar 18:52
5-latek:

d
1=d+3
d= ...... wzor jest na to (albo z twierdzenia pitagorasa
d
1= ... z twierdzenia pitagorass
Potem wylicz a
Pole prostokata to P=2*a*a
14 mar 19:01
ja: a nie mozesz podac odpowiedzi
14 mar 19:07