matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
cos
Żyd:
cos(πx)= − cos(2πx) Jak to obliczyć bez używania: cos(2πx)=2cos
2
(πx)−1
14 mar 18:18
Mila:
cos(πx)+cos(2πx)=0
πx+2πx
πx−2πx
2*cos
*cos
=0
2
2
3πx
−πx
cos
=0 lub cos
=0
2
2
dokończ
14 mar 18:29