Całka nieoznaczona. Proszę o pomoc.
Mleko PW: ∫x2/[cos2(x3+1)] dx
14 mar 18:02
J:
X3 = t
14 mar 18:03
Braun:
@J masz błąd podstawienie to t=x
3+1 a nie t=x
3
| | x2 | |
∫ |
| dx= |t=x3+1 dt=3x2| |
| | cos2(x3+1) | |
| 1 | | dt | | 1 | | 1 | |
| ∫ |
| = |
| tg(t)+C= |
| tg(x3)+C |
| 3 | | cos2(t) | | 3 | | 3 | |
=====================
14 mar 18:44
J: Ty też
14 mar 18:52
Braun:
W którym miejscu niby ?
14 mar 18:54
J: Poza tym to nie blad tylko slabsze podstawienie
14 mar 18:54
Mleko : Dziękuję za szybka odpowiedz.
14 mar 18:56
Braun:
@J nadal czekam na wskazanie błędu ?
14 mar 19:01
14 mar 19:10
Braun:
Dzięki zombi.
14 mar 19:22
lok: prosze o pomoc w rozwiazaniu calki:
∫cox/1+4sin2 x dx
function(obj, start) {
for (var i = (start || 0), j = this.length; i < j; i++) {
if
(this[i] === obj) { return i; }
}
return -1;
}
14 mar 20:00