matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
długość łuku krzywej całki oznaczone
k:
oblicz długość łuku krzywej y=sqrt(1−x
2
) x∊[0;1/2]
14 mar 17:56
kyrtap:
1/2
−x
∫ (
√
1+(
)
2
dx
1−x
2
0 y =
√
1− x
2
1
1
−x
y' = −2x *
=
2
1−x
2
1−x
2
14 mar 18:08