pomocy ? xD
ziba: Podstawy trapezu równoramiennego mają długości 11 cm i 27 cm, a długości ramion wynoszą 14 cm.
Jaką wysokość ma ten trapez ?
29 lis 11:56
...: 27cm −11cm
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−− = x cm
2
x2 + h2 =142
h= ?
...?
29 lis 12:00
Lizy: What ? xD
29 lis 12:02
...: Oj nie ładnie się tak za dwie osoby podawać.. XDDD
podstaw sobie do wzoru i oblicz h ;}
29 lis 12:04
Lizy: No tak ale ja lubie ^^ wreszcie ktos to zauważył

Ale cichosza xD
thx
29 lis 12:05
Lizy: Źle mi wyłazi xD Inaczej pisze książce ^^ mógłbyś mi to rozpisać, prosze . . .
29 lis 12:11
Lizy: sorry ^^ Juz mi wyszło
29 lis 12:18
Lizy: sorry ^^ Juz mi wyszło
29 lis 12:18
POMOCY: a tam nie powinno być tak:
x2 + h2 =196

mi wyszło
√132
29 lis 12:21
malina18: dobrze Tobiue wyszlo
29 lis 12:29