prawdopodobieństwo
beczka : 12 pileczek ponumerowanych od 1 do 12 wrzucono do pudełka. Wylosowano jedna, jakie jest
prawdopodobieństwo, że wypadnie :
a) liczba pierwsza
b) liczbą podzielną przez 3
c) liczbą parzystą i podzielna przez 3
d) liczbą nieparzystą i podzielna przez 3
14 mar 14:28
Odpowiedzi na debilne pytania: chyba wiesz co to jest liczba pierwsza?

skorzystaj z klasycznej definicji prawdopodobieństwa
14 mar 14:55
Janek191:
a) I Ω I = 12
A = { 2,3,5,7,11}
I A I = 5
=============
14 mar 15:46
Odpowiedzi na debilne pytania: 
niech żyją lenie
14 mar 15:53