matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja homograficzna
dipsi:
Mam wyznaczyć wzór funkcji g(x), który powstał poprzez przesunięcie o wektor
−4
−7
f(x)=
u=[
; 2]
2x−1
2
proszę o pomoc w napisaniu wzoru, bo wykres już narysowałam przesunięty
14 mar 14:12
J:
−4
g(x) =
+ 2
2(x+3.5)−1
14 mar 14:14
J:
−4
g(x) =
+ 2
2x +6
14 mar 14:16