matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trapez
stokrotka:
oblicz pole trapezu równoramiennego, którego ramię ma długość 5 a promień okręgu wpisanego r=
√
6
14 mar 13:47
Janek191:
h = 2 r = 2
√
6
a = b + 2 x Wylicz x, a następnie z ( 2 b + 2x = 2*5) wylicz b oraz a
14 mar 13:52