Równanie okręgu
Daniel: napisz równanie okręgu wpisanego w trójkąt, którego jeden bok jest zawarty w osi OX, a dwa
pozostałe boki są zawarte w wykresie funkcji f(x) = −43IxI + 4
14 mar 13:06
J:

i działasz dalej
14 mar 13:17
5-latek:

| | 4 | |
Czerwony to wykres y=− |
| |x|+4 |
| | 3 | |
Gdzie lezy srodek okregu wpisanego w trojkat ?
Na promien jest wzor
14 mar 13:19
Daniel: Dzięki bardzo
14 mar 13:22
Janek191:

x > 0
x < 0
więc
A = ( − 3, 0) B = ( 3, 0)
I AB I = 3 − (−3) = 6
zatem
P
Δ = 0,5*6*3
√3 = 9
√3
=====================
14 mar 13:23
J:
nie o pole trójkata chodziło
14 mar 13:27
Janek191:
Pomyłka
C = ( 0 , 4)
więc I AC I = I BC I = 5
P = 0,5 *6*4 = 12
Oblicz obwód
14 mar 13:27
J:
leipej ...
14 mar 13:28
Daniel:
14 mar 13:28
Janek191:
L = 6 + 2*5 = 16
p = 8
14 mar 13:32
14 mar 13:43
mleko: Dzięki za pomoc Janek
14 mar 13:48
5-latek: A kolega
J i ja CI nie pomagalismy?
14 mar 13:53