matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy
G:
2−2
√
5
2
14 mar 12:26
G:
= ? jak to policzyc ?
14 mar 12:26
5-latek:
Z wlasnosci dzialan na liczbach rzeczywistych
a−b
a
b
=
−
c
c
c
a+B
a
b
a jesli jest
=
+
wiec licz
c
c
c
14 mar 12:30
Braun:
2−2
√
5
2(1−
√
5
)
=
=1−
√
5
2
2
=====================
14 mar 12:48