trygonometria
pol: Wyznacz zbiór wartości funkcji f(x)=|4sin2x−3|
14 mar 09:21
===:
14 mar 10:02
pol: Ale chodzi o przedział
14 mar 10:26
===:
..a nie widzisz przedziału

0≤f(x)≤8
14 mar 10:33
Janek191:
< 0 , 7 >
14 mar 10:37
pol: Widzę ale jak to zapisać bez wykresu
14 mar 10:48
pol:
14 mar 10:54
5-latek: A w czym przeszkadza wykres funkcji ?
czy umiesz go narysowac ? Jesli tak to jaki problem z wykresu napisac rozwiazanie ?
14 mar 10:59
pol: No nie umiem narysować
14 mar 12:13
5-latek:

Rysujesz y=sinx−− czarny
potem y=sin(2x) czerwony
potem y=4sin(2x) zielony
potem y=4sin(2x)−3 rozowy (czyli zielony obnizasz o 3 w dol
Nastepnie na rozowy nakladasz wartosc bezwzgledna (czyli to co pod osia OX wedruje nad os OX
i dostajesz wykres zielony kolego
===
i bedzie to wykres y=|4sin2x−3|
14 mar 12:45