pole
aaaa: Obliczyć pola figur ograniczonych krzywymi o równaniach
y=lnx
y=ln2x
13 mar 23:07
Eta:
13 mar 23:12
aaaa: czemu 1 ?
13 mar 23:16
5-latek: Bo kazdy wykres fukcji logarytmicznej przechodzi przez punkt (1,0) co kazdy student wiedziec
powinien
13 mar 23:19
Eta:
13 mar 23:20
aaaa: a no faktycznie, tak to jest że najłatwiejsze rzeczy zawsze się zapomina, a do bycia studentką
jeszcze trochę brakuje
13 mar 23:21
5-latek: Witam i pozdrawiam
13 mar 23:21
Eta:
punkty przecięcia wykresów
ln2x−lnx=0 ⇒ lnx(lnx−1)=0 ⇒ lnx=0 v lnx=1 ⇒ x=e0=1 v x= e
A(1,0) , B(e,0)
13 mar 23:22