matma
Robert: pomocy
wyznacz a jeśli punkt p(3/2,−6) należy do wykresu funkcji f(x) a/x−3.
czy punkt q(21,1/2) też należy ?
pomoże ktoś ?
13 mar 20:09
jakubs:
czy q należy ?
| 1 | | a | |
| = |
| −3 <− podstawiasz wyznaczone wcześniej a |
| 2 | | 21 | |
13 mar 20:10
Jolanta: | | 3 | | 3 | |
( |
| ,−6) x=− |
| y czyli f(x)=−6 podstaw i wylicz a |
| | 2 | | 2 | |
| | 1 | |
a Póżniej do tego co wyjdzie podstaw za x 21 a za f(x) |
| i zobacz czy lewa strona =prawej |
| | 2 | |
13 mar 20:13
Robert: dzieki
13 mar 20:18