matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Tożsamość
tryg:
Wykazać tożsamość
1
− sin α * cos α = ctg α * cos
2
α
tg α
13 mar 18:49
Janek191:
1
1
cos α
P = ctg α *cos
2
α =
*( 1 − sin
2
α) =
−
* sin
2
α=
tg α
tg α
sin α
1
=
− sin α* cos α = L
tg α
13 mar 19:45