matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Prosze o pomoc :D
ziba:
Oblicz pole prostokąta którego przekątna ma długosć 7 cm, a jeden z boków ms długosć 3√2 cm.
29 lis 10:55
Godzio:
x
2
=7
2
−3
√
2
2
x
2
=49−18 x
2
=31 x=
√
31
P=3
√
2
*
√
31
=3
√
62
29 lis 11:27
ziba:
Dziękuje
29 lis 11:37