√5 | ||
W trój. prost. o kątach ostrych α i β zachodzi warunek: cos α + cos β = | . Oblicz | |
2 |
5 | ||
wychodzi cos2 α + cos2 β = | . Co dalej ![]() | |
4 |
5 | ||
czy może cos2 α + 2cosαcosβ + cos2 β = | ![]() | |
4 |
√5 | ||
(cos α + sin α )2 = ( | )2 | |
2 |
5 | ||
cos2α + 2 cos α*sin α + sin2α = | ||
4 |
5 | 1 | |||
2 sinα*cos α = | − 1 = | / : 2 | ||
4 | 4 |
1 | ||
sin α*cos α = | oraz cos α = sin β | |
8 |
1 | ||
sinα*sin β = | ||
8 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |