matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zad.maturalne
bro:
1
Liczba
należy do przedziału
√
3
−
√
2
A.(0,1) B.(1,3) C.(3,4) D.(4,5) ? I proszę o wyjaśnienie
13 mar 16:07
ICSP:
=
√
2
+
√
3
1,4 <
√
2
< 1,5 1,7 <
√
3
< 1,8 dodając : 3,1 <
√
3
+
√
2
< 3,3 C
13 mar 16:12
Janek191:
1
√
3
+
√
2
= U
√
3
+
√
2
}{ (
√
3
−
√
2
)*(
√
3
+
√
2
)} =
=
√
3
+
√
2
√
3
−
√
2
3 − 2
Odp.C
13 mar 16:13
Janek191:
Miało być
√
3
+
√
2
... =
= ...
(
√
3
−
√
2
)*(
√
3
+
√
2
)
13 mar 16:15
bro:
dziękuję za odpowiedź
13 mar 16:19
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick