matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Trygonom
abcdef:
2
5
Czy istnieje kąt ostry α taki że sin α =
i cos α =
?
7
7
13 mar 15:49
J:
musi być: sin
2
α + cos
2
α = 1 .. .sprawdź , czy tak jest ?
13 mar 15:51
abcdef:
4
25
+
≠ 1
49
49
Dobrze?
13 mar 15:54
J:
dobrze .. ., czyli taki kąt nie istnieje
13 mar 15:57