matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
POMOCY Z MATEMATYKI
AGA:):
PROSZE O POMOC ZEBY BYLO DOBRZE ROZWIAZANE
Z cyfry nalezacych do zbioru {1,2,3,4} ukladamy czterocyfrowa o roznych cyfrach. Oblicz prawdopodobienstwo, ze ta liczba jest mniejsza od 3000.
13 mar 15:40
J:
IΩI = 4! IAI = 2!
2!
1
P(A) =
=
4!
12
13 mar 15:43
AGA:):
dziekuje Dobrze zrobione ?
13 mar 15:47
J:
upss ... IAI = 2*3!
13 mar 15:48
AGA:):
gdZie mam to wpisac ?
13 mar 15:48
J:
2*3!
1
P(A) =
=
4!
2
13 mar 15:49