Pomorzecie mi z matmy aby bylo dobrze zrobione
Becia1993: Witam pomorze mi ktos w tym zadaniu

Rzucamy 7 rzy moneta.Oblicz prawdopodobienstwo, ze wyrzucimy co najmniej jednego orla.
13 mar 15:04
J:
A' − zdarzenie przeciwne ( wyrzucimy same reszki)
IA'I = 1
IΩI = 2
7
| | 1 | |
P(A') = |
| i ostatecznie P(A) = 1 − P(A') |
| | 27 | |
13 mar 15:07
Benny: |A'| nie wynosi przypadkiem 7?
13 mar 15:14
J:
a dlaczego miałoby ?
13 mar 15:18
Becia1993: tO JAK MA BYC?
13 mar 15:20
J:
obstaję przy swoim ... przy rzucie monetą orły i reszki są nierozróżnialne , a więc jedynym
sprzyjającym zdarzeniem jest {R,R,R,R,R,R,R}
gdyby reszki były rozróznialne , to wtedy: IA'I = 7!
13 mar 15:25
Becia1993: Dziekuje
13 mar 15:36