matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiaz rownania
eliza:
rozwiaz rownania
2x − 5
a.)
=
3
4
5 + 2x
3x + 1
6x − 2
b.)
=
x − 1
2x + 3
8 + 3x
2x − 5
c.)
−
=0
2x + 6
4x − 2
13 mar 14:48
J:
1) zrób załozenia a,b − pomnóż na krzyż c − wspólny mianownik
13 mar 15:11