matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
koszty, zysk, analiza
dakar:
Mam problem z wyznaczeniem dochodu i zysku krańcowego, proszę o pomoc
link do zadania:
http://files.tinypic.pl/i/00643/aarlvziad06t.png
13 mar 13:16
dakar:
up
13 mar 13:39
Qulka:
koszt krańcowy to K(2001)−K(2000)= 776304−776000=304 przychód krańcowy p(2000)+2000•(−0,05) = 500−100=400 zysk krańcowy =400−304=96
13 mar 13:40
dakar:
dzieki
13 mar 13:43