równanie
Lolek: Pomoże ktoś z równaniem
9x+1 + 32x+4 = 7290
13 mar 12:15
J:
podstaw 3x = t i warunek: t > 0
13 mar 12:18
J:
dostaniesz: 9*t2 + 34*t2 = 7290
13 mar 12:20
pigor: ..., x∊R
9x+1+32x+4=7290 ⇔ 9
1*9
x+9
2*9
x− 81*90 =0 /:9 ⇔
⇔ 9
x+9*9
x =81*10 ⇔ 10*9
x =10*9
2 ⇔ 9
x= 9
2 ⇔
x=2. ...
13 mar 12:22
aaaa182: pomoze ktos
liczba −3 jest jednym z miejsc zerowych funkcji g(x)= x2+4x+c. Oblicz wartość funkcji g dla
argumentu (−1).
13 mar 12:44
J:
z równania : g(−3) = 0 oblicz c , potem oblicz : g(−1)
13 mar 12:46
aaaa182: dzieki
13 mar 12:54