matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Potęgowanie
Meks:
Jak mogę rozpisać takie działanie oraz jaki jest wynik: 5*2
n
−6*2
n−1
13 mar 11:16
J:
6*2
n
= 5*2
n
−
= 2
n
(5 − 3) = 2*2
n
2
13 mar 11:20
J:
= 2
n+1
13 mar 11:21
Meks:
Dziękuję bardzo!
13 mar 11:21