matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Granica ciagu
maro:
Moge prosic o jakas podpowiedz jak mam wyznaczyc granice tego ciagu?
1
lim
n−>
∞
3
n
+ n!
Pozdrawiam
12 mar 23:19
Draghan:
1
1
... = [
] = [
] =...?
∞
+
∞
∞
12 mar 23:36
maro:
Dziekuje!
12 mar 23:58
Draghan:
13 mar 00:03