rachunek prawdopodobieństwa
zaczyna_rachunek: Rzucamy raz dwiema symetrycznymi sześciennymi kostkami do gry. Oblicz
prawdopodobieństwo że suma oczek jest większa od 8, jeśli wiadomo, że przynajmniej
na jednej kostce wypadło pięć oczek.
12 mar 23:05
Qulka:

A suma oczek większa od 8 (czerwone)
B przynajmniej raz 5 oczek (zielone)
|Ω|=36
|A|=10
|B|=11
|A∩B|= 5
| | 5/36 | | 5 | |
P(A|B) = |
| = |
| |
| | 11/36 | | 11 | |
12 mar 23:54
Draghan: Ech... A ja już zaczynałem tabelkę rysować. :C
12 mar 23:56
Qulka: 
trzeba było mówić

nie męczyłabym się tak
13 mar 00:00
Draghan: Nie wiedziałem, że już nad tym pracujesz...

Ale tabelka ładna.
13 mar 00:03
Qulka: Draghan dzięki

bo ostatnio słyszałam że te kropki się mienią w oczach

Jakub
powinien nam jeszcze kwadraciki gotowe zaserwować w przyciskach
13 mar 00:12
zaczyna_rachunek: Bardzo dziękuję
13 mar 05:07
Odpowiedzi na debilne pytania: kto zaczyna a kto kończy?
i kto nie może spać ?

q−wa mać
13 mar 08:47