granica
ehhik: granica funkcji:
f(x)=U{|x+2|{Px3+4x2+4x}
lim x→ −2 f(x)
proszę o pomoc, nie mam pojęcia jak to zrobić przez tę wartość bezwzględną.
12 mar 18:49
12 mar 18:49
ehhik: kurczę no..
teraz jest poprawnie.
12 mar 18:50
ehhik: halo?
12 mar 21:23
ehhik: chociaż wskazówka jakaś
12 mar 21:44
Saizou :
a w mianowniku nie ma pierwiastka ?
ale podpowiedź to
x3+4x2+4x=x(x2+4x+4)=x(x+2)2 oraz √a2=lal
12 mar 21:54
ehhik: niestety nie ma. zaraz coś popróbuję.
12 mar 22:08
Saizou : no to policz granice lewo− i prawo−stronne
12 mar 22:10