matematykaszkolna.pl
Hugo, kyrtap, Gauss i inni Dziadek Mróz: Jak Wam idzie programowanie? Coś nowego Wam dali, chcecie się pochwalić jak dajecie sobie radę?
12 mar 17:18
BraciaRatujcie: A gdzie studiujecie Informatykę? emotka
12 mar 17:27
Hugo: emotka algorythmika . . . . Dziadek Mróz szkoda ze nie masz gg emotka bo ja tu tak nie bywam zawsze i przypadkiem widzialem twego posta, niby przez wyszukiwanie pokazuje sie mój nick jak ktos wymieni
12 mar 17:32
Hugo: Algorytmy −> budowa stosu w Cpp, listowanie?! , takie tam Systemy operacyjne i administracja − rozszerzony BASH narazie ale slyszalem o PHP ze cos.. Systemy o i a (ćwiczenia) − w sumie wszystko ale to teoria i fajne rejestry, unix, vmare, firewall, tcp/it itp ( : ... Mam na jutro algorytmy bym cie pomęczył jak masz czas
12 mar 17:34
Hugo: Zakres materiału z AiSD dotyczący zaliczenia poprawkowego dla kierunku Informatyka Stosowana 1. Operacje na listach jednostronnie wiązanych, 2. Dodawanie wielomianów, 3. QuickSort (różne funkcje partition), 4. Sortowanie przez kopcowanie, 5. Algorytm MergeSort, 6. BST (tablice oraz struktury), 7. Algorytm Kruskal 8. Algorytm Dijstry 9. Metoda łańcuchowa rozwiązania kolizji, 10. Algorytm Karpa Rabina emotka pomoglbys z tym nr.1?
12 mar 17:42
BraciaRatujcie: Hugo, łap: http://edu.i-lo.tarnow.pl/inf/alg/001_search/index.php Tu masz duuuużo list emotka
12 mar 17:51
Hugo: dz przepacze emotka
12 mar 17:54
kyrtap: u mnie zakres na ten semestr odnośnie programowania jest taki Dziadku http://csee.pwr.wroc.pl/P_Ss_15L/
12 mar 18:50
kyrtap: tylko że ja będę starał się w innych semestrach jeszcze to pogłębiać, nawet w wakacje
12 mar 18:50
kyrtap: tak w ogóle Dziadek masz dzisiaj czas?
12 mar 19:01
Dziadek Mróz: rysunek Lista jednokierunkowa: http://ideone.com/nN2zSG
12 mar 19:26
Dziadek Mróz: rysunek Lista dwukierunkowa
12 mar 19:34
Dziadek Mróz: kyrtap teraz co robisz z tego zakresu?
12 mar 19:35
Dziadek Mróz: Strasznie lami to forum, ciężko się wysyłają wiadomości.
12 mar 19:36
Metis: Też ostatnimi czasy mi się przycina, choć wcześniej wszystko było okey.
12 mar 19:38
kyrtap: koleś strasznie chcę wytłumaczyć i dopiero będziemy zaczynać te algorytmy z macierzami, a chciałbym żebyś omówił mi z tym wczytywaniem tekstu jeśli chodzi o $ bo mało to kminię
12 mar 19:54
52: Dziadku Mrozie chętny do pomagania widzę jesteś A ja robię arytmetykę symboli, przeciążenia operatorów...
12 mar 19:57
jakubs: Ja dopiero CPP zaczynam, dzisiaj na laborkach miałem gdb, valgrinda i powtórka z make emotka Od przyszłego tygodnia już normalnie klepiemy.
12 mar 20:06
Dziadek Mróz: rysunek kyrtap tekst = "abecadlo$zpiecaspadlo" i = 0; do { co gdy tekst[i] nie jest "$" i++; } while(tekst[i] != "$"); co gdy tekst[i] jest "$" i = 0 tekst[0] = a a != $ T [ ] i++ i = 1 tekst[1] = b b != $ T [ ] i++ i = 2 tekst[2] = e e != $ T [ ] i++ i = 3 tekst[3] = c c != $ T [ ] i++ i = 4 tekst[4] = a a != $ T [ ] i++ i = 5 tekst[5] = d d != $ T [ ] i++ i = 6 tekst[6] = l l != $ T [ ] i++ i = 7 tekst[7] = o o != $ T [ ] i++ i = 8 tekst[8] = $ $ != $ N [ ]
12 mar 20:14
Dziadek Mróz: Źle, to jest dobre: i = 0 [ ] tekst[0] = a a != $ T i++ i = 1 [ ] tekst[1] = b b != $ T i++ i = 2 [ ] tekst[2] = e e != $ T i++ i = 3 [ ] tekst[3] = c c != $ T i++ i = 4 [ ] tekst[4] = a a != $ T i++ i = 5 [ ] tekst[5] = d d != $ T i++ i = 6 [ ] tekst[6] = l l != $ T i++ i = 7 [ ] tekst[7] = o o != $ T i++ i = 8 [ ] tekst[7] = $ $ != $ N [ ]
12 mar 20:17
Draghan: A ja nie na infie. Ale mam C. Na ostatnich laborkach zrobiłem wszystko w 10 minut i mnie prowadzący nie chciał wypuścić, bo uważał, że ściągnąłem gotowce. I się zrekrutowałem do studenckiego koła informatycznego. emotka Ciekawe, co z tego będzie... emotka
12 mar 20:17
jakubs: co studiujesz Draghan ?
12 mar 20:20
kyrtap: Draghan to miszcz emotka
12 mar 20:23
asdf: nie uczcie sie samych jezykow programowania tylko rozwiazujcie algorytmy emotka sam jezyk to nic, a jak juz troche sie naglowicie nad algorytmami to nie bedzie zadnych oporow ze składnią. Umiejętnosc programowania to nie nauka skladni, a rozwiazywanie lamiglowek − "jak to zrobic" emotka
12 mar 20:30
Draghan: Automatykę i Robotykę na wydziale Elektrotechniki i Automatyki. Bo mamy na dwóch wydziałach AiR. Iiii popieram w 101% asdf. Dobrze prawi.
12 mar 20:34
jakubs: AGH?
12 mar 20:37
Draghan: PG.
12 mar 20:42
jakubs: aa, bo na agh tez 2x air i jedna na podobnym wydziale
12 mar 20:42
bezendu: Dziadek java kalkulator macierzy muszę zrobić dla maksymalnego wymiaru macierzy 7x7 musi mieć : odejmowanie, dodawanie, mnożenie, transponowanie, macierz odwrotną, macierz dopoełnień, wyznacznik macierzy, rzad macierzy
12 mar 20:47
Dziadek Mróz: Nie umiem Javyemotka
12 mar 21:13
bezendu: a c++ ? W sumie może być w c++ ale java bardziej punktowana. emotka
12 mar 21:15
jakubs: Dodawanie, mnożenie, odwracanie spoko, ale z resztą miałbym problem żeby napisać
12 mar 21:18
jakubs: Nie odwracanie, tylko transponowanie emotka
12 mar 21:19
bezendu: jeszcze macierz dołączoną i defekt macierzy. Mogę niby napisać coś prostszego ale wtedy gorsza ocena i mniejsza satysfakcja. A po tym semestrze c++ mi się kończy już emotka Będzie asmabler, java, mathlab czuję się jak bym studiował normalnie infę
12 mar 21:21
kyrtap: piąteczek jutro
12 mar 21:22
jakubs: kyrtap a ja na lekach
12 mar 21:23
kyrtap: jak to ?
12 mar 21:24
jakubs: Od niedzieli choruję
12 mar 21:25
kyrtap: współczujęemotka ale teraz właśnie dziwna pogoda jest , zmienna strasznie
12 mar 21:26
bezendu: Ja przeczytałem ja na tekach skojarzenie z akademikami we Wro xD
12 mar 21:26
kyrtap: bierz aspirin zielono − biały mi pomógł pierwszego dnia emotka
12 mar 21:27
bezendu: Lepiej zaaplikuj sobie browara, to pomaga na wszystko
12 mar 21:29
jakubs: Świetny pomysł, alkohol i leki xD
12 mar 21:35
bezendu: A kto powiedział, że leki+alkohol ? Przecież piwo możesz potraktować jak ''lek'' i tym złocistym trunkiem się leczyć I wtedy nie musisz żadnych tabletek łykać emotka
12 mar 21:36
kyrtap: bezendu mogłeś iść na medycynę
12 mar 21:39
bezendu: Na medycynie nie miałbym analizy ani programowania.. Więc nie, i musiałbym uczyć się na pamięć czego bardzo nie lubię
12 mar 21:56
jakubs: Wcześniej wziąłem leki, dlatego piwka już nie mogę
12 mar 21:57
Draghan: Ale przecież masz lekarstwo na wszystko − wystarczy, żeby opatentować i zrobić doktorat.
12 mar 21:57
Draghan: To wyżej było do bezendu.
12 mar 21:58
bezendu: W sumie firmy produkujące ten lek byłby na plusie dzięki mnie, jakaś spółka z.o.o a na recepscie 4 pak ale 6−pak
12 mar 22:00
jakubs: i emerytki szukające chorób wpadłyby w alkoholizm
12 mar 22:02
Patryk: Że się tak wtrącę... Draghan Ciężko było ci się dostać tam gdzie jesteś? ja w tym roku zdaję maturę (starą jeszcze), ale zamierzam składać na informatykę.
12 mar 22:07
Draghan: Patryk: Starą jeszcze? Technikum? Nie było trudno, ≈100% z matmy pdst i powinieneś się dostać. Tak po prawdzie to tam wylądowałem, bo miałem za słabą matmę rozszerzoną, żeby się dostać na ETI. Ale jeśli trafisz na wydział EiA, to taki mały tip − od razu ciśnij fizykę. Ciśnij na potęgę, bo prowadzący to ch*j. Myślę że to dobrze w ostatecznym rozrachunku, bo przynajmniej WYMAGA, ale mógłby nie uwalać studentów tylko dlatego, że mu się tak podoba. Np. na dopycie zaliczeniowym rzucał monetą, czy koleś zda, czy nie. Jakubs, jakie leki brałeś? Bo mnie chyba też coś rozkłada... Może najpierw wypróbuję lekarstwo bezendu...
12 mar 22:19
jakubs: Polopiryna S, Paracetamol, Theraflu, echinacea, Sebidin różnie
12 mar 22:21
Draghan: Widzę, kolega się zna na pigułach...
12 mar 22:22
Patryk: Taa, Technikum Wolałbym trafić na infe, więc ze wszystkich sił cisnę matmę rozszerzoną Zobaczymy co z tego wyjdzie i czy szanowna komisja nie udupi techników na korzyść liceów, bo nasze matury są tak samo liczone jak te z liceów, więc też trochę zalezy od tego jak zadania dostosują. Mam nadzieje, że poziom będzie wyrównany. No i tak własnie myślałem o opcji B AIE Z tą monetą to nieźle ma na bani
12 mar 22:23
Draghan: Noooo, wredny jest. Na egzaminie napiszesz zadanie dobrze (!) i dodatkowo (na marginesie!) pomocniczy wzorek (poprawny!), to skreśli, wyzeruje zadanie i napisze, że ten wzór nijak ma się do zadania i że nie wiesz, o czym piszesz. A gdzie się uczysz, Patryk?
12 mar 22:28
Patryk: hahaha, to nieźle Olsztyn, profil informatyczny
12 mar 22:30
kyrtap: Olsztyn *.*
12 mar 22:43
kyrtap: moje kochane miasto emotka
12 mar 22:43
kyrtap: tylko trochę rozkopane
12 mar 22:46
Patryk: Tramwai się zachciało... Kortowiada w matury zawsze spoko emotka Ale narzekać nie mogę, bo jeszcze nie jestem studentem Gdzie się uczyłeś?
12 mar 22:47
kyrtap: w Szczytnie
12 mar 22:48
kyrtap: (nie ta minka )
12 mar 22:48
Patryk: Aaa, myślałem, że z Olsztyna jesteś PWR to chyba elita, co?
12 mar 22:50
kyrtap: Jeżeli chodzi o imprezowanie to lepszego miejsca jak Olsztyn nie ma w Polsce
Patryk: emotka
kyrtap: czy ja wiem, nie polecam powiem krótko szukaj bliżej uczelni
kyrtap: nie chodzi mi że zła emotka
12 mar 22:51
kyrtap: tylko dla twojego dobra szukaj bliżej emotka
12 mar 22:51
Patryk: Nie no, ja już jestem pewny jeśli chodzi o PG, ale tak z ciekawości spytałem A Gdańsk to akurat, nie za daleko, nie za blisko. Tylko... Trzeba się dostać
12 mar 22:53
kyrtap: też miałem w planach Gdańsk i na 100% byłem pewny że tam będę studiował, no ale widzisz wylądowałem we Wro
12 mar 22:54
Patryk: Za mną od roku chodzi, więc zdania nie zmienię, ale zostały 52 dni do matury
12 mar 22:56
Draghan: PG nie ma jakichś szczególnie wysokich progów. emotka Jeśli będziesz miał z matmy R jakieś 70%, to na infę się dostaniesz. Nie są wymagane dodatkowe przedmioty obowiązkowe, jak np. fizyka na PWr. Oczywiście liczy się do punktów polski i obcy, ale to są jakieś tam ułamki.
12 mar 22:56
kyrtap: ja mogłem zaczekać na drugą turę ETI było realne
12 mar 22:57
Hugo: pokazac wam prace Hugusia 8)?
12 mar 22:59
Patryk: Zapoznałem się ze wzorem wyliczającym punkty, i np wychodzi jakoś, że 10 punktów z polaka, jest liczone jak 1 z matmy roz. Tylko zastanawiam się, czy nie popełniłem błędu skupiając się w 100% na matmie, zamiast na infie rozszerzonej, która jest dużo prostsza od matmy, a liczona tak samo do rekrutacji Chyba chodzi o głupią satysfakcję, że po cięższej pracy mogę osiągnąć coś, co inni by wybrali po łatwiejszej drodze
12 mar 22:59
kyrtap: eee prostsza jest infa? nie wydaje mi się
12 mar 23:00
12 mar 23:01
Patryk: Jeśli chodzi o 70% to tak. Ogarnięcie Accessa i Excela, to jest już 40%, a zadania na maturze sa schematyczne. Programowanie, to kwestia wprawy, zawsze jest jakieś odczytanie z pliku, operacje na ciągach znaków i inne pierdoły. Jedyne co, to chyba algorytmy wykuć, ale to w porównaniu do materiał uz matematyki nie jest jakieś straszne
12 mar 23:02
kyrtap: na tej forum to chyba za dużo gadamy Panowie ja to się czuję jak na jakimś czacie
12 mar 23:03
kyrtap: tym*
Patryk: Bez szałuemotka
Qulka: od czasu do czasu pogadać też trzeba emotka nie można tylko rozwiązywać zadanek emotka
12 mar 23:07
Draghan: Kyrtap − wszystko przeze mnie, za dużo gadam, za bardzo lubię odbiegać od tematu... A co do infy rozszerzonej, to jest to racja − sam miałem taką pisać, ale mój kochany dyrektor mi wyperswadował. Worst choice ever.
12 mar 23:07
kyrtap: ja tyż lubię Draghan emotka
12 mar 23:09
Patryk: Między matmą roz, a infą roz jest 11 dni, więc jak do bani pójdzie matma, to trzeba będzie na wariata się uczyć infy
12 mar 23:12
Hugo: Jak Hugusiowa pracaemotka
12 mar 23:21
Patryk: 23.:03 Na moje amatorskie oko rażą kolory i trochę rozmyte ciało :C
12 mar 23:23
Dziadek Mróz: Hugo, ładna. Pożyczysz?
13 mar 00:15
Qulka: Hugo będziesz przerabiał dla mnie okładki
13 mar 00:17
Dziadek Mróz: PaintMaster
13 mar 00:30