Hugo, kyrtap, Gauss i inni
Dziadek Mróz:
Jak Wam idzie programowanie? Coś nowego Wam dali, chcecie się pochwalić jak dajecie sobie radę?
12 mar 17:18
BraciaRatujcie: A gdzie studiujecie Informatykę?
12 mar 17:27
Hugo: 
algorythmika
.
.
.
.
Dziadek Mróz szkoda ze nie masz gg

bo ja tu tak nie bywam zawsze i przypadkiem widzialem
twego posta, niby przez wyszukiwanie pokazuje sie mój nick jak ktos wymieni
12 mar 17:32
Hugo: Algorytmy −> budowa stosu w Cpp, listowanie?! , takie tam
Systemy operacyjne i administracja − rozszerzony BASH narazie ale slyszalem o PHP

ze cos..
Systemy o i a (ćwiczenia) − w sumie wszystko ale to teoria i fajne

rejestry, unix, vmare,
firewall, tcp/it itp ( :
...
Mam na jutro algorytmy bym cie pomęczył jak masz czas
12 mar 17:34
Hugo: Zakres materiału z AiSD dotyczący zaliczenia poprawkowego dla kierunku Informatyka Stosowana
1. Operacje na listach jednostronnie wiązanych,
2. Dodawanie wielomianów,
3. QuickSort (różne funkcje partition),
4. Sortowanie przez kopcowanie,
5. Algorytm MergeSort,
6. BST (tablice oraz struktury),
7. Algorytm Kruskal
8. Algorytm Dijstry
9. Metoda łańcuchowa rozwiązania kolizji,
10. Algorytm Karpa Rabina

pomoglbys z tym
nr.1?
12 mar 17:42
12 mar 17:51
Hugo: dz przepacze
12 mar 17:54
12 mar 18:50
kyrtap: tylko że ja będę starał się w innych semestrach jeszcze to pogłębiać, nawet w wakacje
12 mar 18:50
kyrtap: tak w ogóle Dziadek masz dzisiaj czas?
12 mar 19:01
12 mar 19:26
Dziadek Mróz:

Lista dwukierunkowa
12 mar 19:34
Dziadek Mróz:
kyrtap teraz co robisz z tego zakresu?
12 mar 19:35
Dziadek Mróz:
Strasznie lami to forum, ciężko się wysyłają wiadomości.
12 mar 19:36
Metis: Też ostatnimi czasy mi się przycina, choć wcześniej wszystko było okey.
12 mar 19:38
kyrtap: koleś strasznie chcę wytłumaczyć i dopiero będziemy zaczynać te algorytmy z macierzami, a
chciałbym żebyś omówił mi z tym wczytywaniem tekstu jeśli chodzi o $ bo mało to kminię
12 mar 19:54
52: Dziadku Mrozie chętny do pomagania widzę jesteś

A ja robię arytmetykę symboli, przeciążenia operatorów...
12 mar 19:57
jakubs: Ja dopiero CPP zaczynam, dzisiaj na laborkach miałem gdb, valgrinda i powtórka z make

Od
przyszłego tygodnia już normalnie klepiemy.
12 mar 20:06
Dziadek Mróz:

kyrtap
tekst = "abecadlo$zpiecaspadlo"
i = 0;
do
{
co gdy tekst[i] nie jest "$"
i++;
} while(tekst[i] != "$");
co gdy tekst[i] jest "$"
i = 0 tekst[0] = a a != $ T
[ ] i++
i = 1 tekst[1] = b b != $ T
[ ] i++
i = 2 tekst[2] = e e != $ T
[ ] i++
i = 3 tekst[3] = c c != $ T
[ ] i++
i = 4 tekst[4] = a a != $ T
[ ] i++
i = 5 tekst[5] = d d != $ T
[ ] i++
i = 6 tekst[6] = l l != $ T
[ ] i++
i = 7 tekst[7] = o o != $ T
[ ] i++
i = 8 tekst[8] = $ $ != $ N
[ ]
12 mar 20:14
Dziadek Mróz:
Źle, to jest dobre:
i = 0 [ ] tekst[0] = a a != $ T i++
i = 1 [ ] tekst[1] = b b != $ T i++
i = 2 [ ] tekst[2] = e e != $ T i++
i = 3 [ ] tekst[3] = c c != $ T i++
i = 4 [ ] tekst[4] = a a != $ T i++
i = 5 [ ] tekst[5] = d d != $ T i++
i = 6 [ ] tekst[6] = l l != $ T i++
i = 7 [ ] tekst[7] = o o != $ T i++
i = 8 [ ] tekst[7] = $ $ != $ N [ ]
12 mar 20:17
Draghan: A ja nie na infie.

Ale mam C.

Na ostatnich laborkach zrobiłem wszystko w 10 minut i mnie prowadzący nie chciał wypuścić, bo
uważał, że ściągnąłem gotowce.

I się zrekrutowałem do studenckiego koła informatycznego.

Ciekawe, co z tego będzie...
12 mar 20:17
jakubs: co studiujesz Draghan ?
12 mar 20:20
kyrtap: Draghan to miszcz
12 mar 20:23
asdf: nie uczcie sie samych jezykow programowania tylko rozwiazujcie algorytmy

sam jezyk to nic, a
jak juz troche sie naglowicie nad algorytmami to nie bedzie zadnych oporow ze składnią.
Umiejętnosc programowania to nie nauka skladni, a rozwiazywanie lamiglowek − "jak to zrobic"
12 mar 20:30
Draghan: Automatykę i Robotykę na wydziale Elektrotechniki i Automatyki.

Bo mamy na dwóch wydziałach
AiR.
Iiii popieram w 101%
asdf. Dobrze prawi.
12 mar 20:34
jakubs: AGH?
12 mar 20:37
Draghan: PG.
12 mar 20:42
jakubs: aa, bo na agh tez 2x air i jedna na podobnym wydziale
12 mar 20:42
bezendu:
Dziadek java kalkulator macierzy muszę zrobić dla maksymalnego wymiaru macierzy 7x7
musi mieć :
odejmowanie, dodawanie, mnożenie, transponowanie, macierz odwrotną, macierz dopoełnień,
wyznacznik macierzy, rzad macierzy
12 mar 20:47
Dziadek Mróz:
Nie umiem Javy
12 mar 21:13
bezendu:
a c++ ? W sumie może być w c++ ale java bardziej punktowana.
12 mar 21:15
jakubs: Dodawanie, mnożenie, odwracanie spoko, ale z resztą miałbym problem żeby napisać
12 mar 21:18
jakubs: Nie odwracanie, tylko transponowanie
12 mar 21:19
bezendu:
jeszcze macierz dołączoną i defekt macierzy.
Mogę niby napisać coś prostszego ale wtedy gorsza ocena i mniejsza satysfakcja. A po tym
semestrze c++ mi się kończy już

Będzie asmabler, java, mathlab

czuję się jak bym
studiował normalnie infę
12 mar 21:21
kyrtap: piąteczek jutro
12 mar 21:22
jakubs: kyrtap a ja na lekach
12 mar 21:23
kyrtap: jak to ?
12 mar 21:24
jakubs: Od niedzieli choruję
12 mar 21:25
kyrtap: współczuję

ale teraz właśnie dziwna pogoda jest , zmienna strasznie
12 mar 21:26
bezendu:
Ja przeczytałem ja na tekach

skojarzenie z akademikami we Wro xD
12 mar 21:26
kyrtap: bierz aspirin zielono − biały mi pomógł pierwszego dnia
12 mar 21:27
bezendu:
Lepiej zaaplikuj sobie browara, to pomaga na wszystko
12 mar 21:29
jakubs: Świetny pomysł, alkohol i leki xD
12 mar 21:35
bezendu:
A kto powiedział, że leki+alkohol ?
Przecież piwo możesz potraktować jak ''lek'' i tym złocistym trunkiem się leczyć

I wtedy nie musisz żadnych tabletek łykać
12 mar 21:36
kyrtap: bezendu mogłeś iść na medycynę
12 mar 21:39
bezendu:
Na medycynie nie miałbym analizy ani programowania.. Więc nie, i musiałbym uczyć się na pamięć
czego bardzo nie lubię
12 mar 21:56
jakubs: Wcześniej wziąłem leki, dlatego piwka już nie mogę
12 mar 21:57
Draghan: Ale przecież masz lekarstwo na wszystko − wystarczy, żeby opatentować i zrobić doktorat.
12 mar 21:57
Draghan: To wyżej było do
bezendu.
12 mar 21:58
bezendu:
W sumie firmy produkujące ten lek byłby na plusie dzięki mnie, jakaś spółka z.o.o a na
recepscie 4 pak ale 6−pak
12 mar 22:00
jakubs: i emerytki szukające chorób wpadłyby w alkoholizm
12 mar 22:02
Patryk: Że się tak wtrącę...
Draghan Ciężko było ci się dostać tam gdzie jesteś? ja w tym roku
zdaję maturę (starą jeszcze), ale zamierzam składać na informatykę.
12 mar 22:07
Draghan: Patryk:
Starą jeszcze? Technikum?

Nie było trudno, ≈100% z matmy pdst i powinieneś się dostać.
Tak po prawdzie to tam wylądowałem, bo miałem za słabą matmę rozszerzoną, żeby się dostać na
ETI.
Ale jeśli trafisz na wydział EiA, to taki mały tip − od razu ciśnij fizykę.

Ciśnij na potęgę, bo prowadzący to ch*j.

Myślę że to dobrze w ostatecznym rozrachunku, bo przynajmniej WYMAGA, ale mógłby nie uwalać
studentów tylko dlatego, że mu się tak podoba. Np. na dopycie zaliczeniowym rzucał monetą, czy
koleś zda, czy nie.
Jakubs, jakie leki brałeś?

Bo mnie chyba też coś rozkłada... Może najpierw wypróbuję
lekarstwo
bezendu...
12 mar 22:19
jakubs: Polopiryna S, Paracetamol, Theraflu, echinacea, Sebidin różnie
12 mar 22:21
Draghan: Widzę, kolega się zna na pigułach...
12 mar 22:22
Patryk: Taa, Technikum

Wolałbym trafić na infe, więc ze wszystkich sił cisnę matmę rozszerzoną

Zobaczymy co z tego
wyjdzie i czy szanowna komisja nie udupi techników na korzyść liceów, bo nasze matury są tak
samo liczone jak te z liceów, więc też trochę zalezy od tego jak zadania dostosują. Mam
nadzieje, że poziom będzie wyrównany.

No i tak własnie myślałem o opcji B AIE
Z tą monetą to nieźle ma na bani
12 mar 22:23
Draghan: Noooo, wredny jest. Na egzaminie napiszesz zadanie dobrze (!) i dodatkowo (na marginesie!)
pomocniczy wzorek (poprawny!), to skreśli, wyzeruje zadanie i napisze, że ten wzór nijak ma
się do zadania i że nie wiesz, o czym piszesz.

A gdzie się uczysz,
Patryk?
12 mar 22:28
Patryk: hahaha, to nieźle

Olsztyn, profil informatyczny
12 mar 22:30
kyrtap: Olsztyn *.*
12 mar 22:43
kyrtap: moje kochane miasto
12 mar 22:43
kyrtap: tylko trochę rozkopane
12 mar 22:46
Patryk: Tramwai się zachciało...
Kortowiada w matury zawsze spoko

Ale narzekać nie mogę, bo jeszcze nie jestem studentem

Gdzie się uczyłeś?
12 mar 22:47
kyrtap: w Szczytnie
12 mar 22:48
kyrtap: (nie ta minka

)
12 mar 22:48
Patryk: Aaa, myślałem, że z Olsztyna jesteś

PWR to chyba elita, co?
12 mar 22:50
kyrtap: Jeżeli chodzi o imprezowanie to lepszego miejsca jak Olsztyn nie ma w Polsce
12 mar 22:50
Patryk:
12 mar 22:50
kyrtap: czy ja wiem, nie polecam powiem krótko szukaj bliżej uczelni
12 mar 22:50
kyrtap: nie chodzi mi że zła
12 mar 22:51
kyrtap: tylko dla twojego dobra szukaj bliżej
12 mar 22:51
Patryk: Nie no, ja już jestem pewny jeśli chodzi o PG, ale tak z ciekawości spytałem

A Gdańsk to akurat, nie za daleko, nie za blisko.
Tylko... Trzeba się dostać
12 mar 22:53
kyrtap: też miałem w planach Gdańsk i na 100% byłem pewny że tam będę studiował, no ale widzisz
wylądowałem we Wro
12 mar 22:54
Patryk: Za mną od roku chodzi, więc zdania nie zmienię, ale zostały 52 dni do matury
12 mar 22:56
Draghan: PG nie ma jakichś szczególnie wysokich progów.

Jeśli będziesz miał z matmy R jakieś 70%, to
na infę się dostaniesz. Nie są wymagane dodatkowe przedmioty obowiązkowe, jak np. fizyka na
PWr.
Oczywiście liczy się do punktów polski i obcy, ale to są jakieś tam ułamki.
12 mar 22:56
kyrtap: ja mogłem zaczekać na drugą turę ETI było realne
12 mar 22:57
Hugo: pokazac wam prace Hugusia 8)?
12 mar 22:59
Patryk: Zapoznałem się ze wzorem wyliczającym punkty, i np wychodzi jakoś, że 10 punktów z polaka, jest
liczone jak 1 z matmy roz.
Tylko zastanawiam się, czy nie popełniłem błędu skupiając się w 100% na matmie, zamiast na
infie rozszerzonej, która jest dużo prostsza od matmy, a liczona tak samo do rekrutacji

Chyba chodzi o głupią satysfakcję, że po cięższej pracy mogę osiągnąć coś, co inni by wybrali
po łatwiejszej drodze
12 mar 22:59
kyrtap: eee prostsza jest infa? nie wydaje mi się
12 mar 23:00
12 mar 23:01
Patryk: Jeśli chodzi o 70% to tak. Ogarnięcie Accessa i Excela, to jest już 40%, a zadania na maturze
sa schematyczne. Programowanie, to kwestia wprawy, zawsze jest jakieś odczytanie z pliku,
operacje na ciągach znaków i inne pierdoły. Jedyne co, to chyba algorytmy wykuć, ale to w
porównaniu do materiał uz matematyki nie jest jakieś straszne
12 mar 23:02
kyrtap: na tej forum to chyba za dużo gadamy Panowie

ja to się czuję jak na jakimś czacie
12 mar 23:03
kyrtap: tym*
12 mar 23:03
Patryk: Bez szału
12 mar 23:03
Qulka: od czasu do czasu pogadać też trzeba

nie można tylko rozwiązywać zadanek
12 mar 23:07
Draghan: Kyrtap − wszystko przeze mnie, za dużo gadam, za bardzo lubię odbiegać od tematu...

A co do infy rozszerzonej, to jest to racja − sam miałem taką pisać, ale mój kochany dyrektor
mi wyperswadował. Worst choice ever.
12 mar 23:07
kyrtap: ja tyż lubię
Draghan
12 mar 23:09
Patryk: Między matmą roz, a infą roz jest 11 dni, więc jak do bani pójdzie matma, to trzeba będzie na
wariata się uczyć infy
12 mar 23:12
Hugo: Jak Hugusiowa praca

12 mar 23:21
Patryk: 23.:03

Na moje amatorskie oko rażą kolory i trochę rozmyte ciało :C
12 mar 23:23
Dziadek Mróz:
Hugo, ładna. Pożyczysz?
13 mar 00:15
13 mar 00:17
Dziadek Mróz:
PaintMaster
13 mar 00:30