matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznacz miarę kąta
ania39811:
Miarą kąta rozwartego jest α i tgα jest czterokrotnością
1
tgα
wyznacz miarę kąta α wyrażoną w stopniach
12 mar 17:02
Janek191:::
1
tg α = 4*
/ *tg α
tg α
tg
2
α = 4 tg α = − 2 α = 180
o
− 63
o
= 117
o
12 mar 17:34