matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcje trygonometryczne II liceum
Nay:
Oblicz pole równoległoboku o bokach długości 4 i 6 i kącie ostrym 45'
12 mar 16:49
Yahiko :
4x6xsin45'
12 mar 17:03
Janek191:::
√
2
P = 4*6*sin 45
o
= 24*
= 12
√
2
2
12 mar 17:25