matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz postać kanoniczną
allle:
Jak wyznaczyć postać kanoniczną funkcji
3x+1
y=
x+2
Jak to zrobić?
11 mar 22:53
Tadeusz:
3(x+2)−5
y=
x+2
5
y=3−
x+2
11 mar 22:56
allle:
Tylko pytanie jak? Jak z jakiego wzoru Ty to zrobiłeś? Skąd ta 5 ?
11 mar 22:59