matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosta k ....
eweluina:
Prosta k przechodzi przez punkty a=(0,−2) i b=(
2
7
,−1). Zapisz rownanie tej prostej
11 mar 20:50
Eta:
y
B
−y
A
AB: y= ax+b a=
= ....
x
B
−x
A
AB: y= a(x−x
A
)+y
A
=........
11 mar 20:56