Prosze o rozwiazanie zadan z wielomianów 2 klasa (rozszerzony)
pszemo1: Witam proszę o rozwiązanie tych zadań z wielomianów
http://pokazywarka.pl/8hqdnf/
11 mar 20:29
pszemo1: lub chociaż 1 (pierwsze zadanie nie trzeba robić)
11 mar 21:32
Benny: W(x)=ax3−4x2+bx+c
W(1)=−15
W(2)=0
W(−2)=0
trzy niewiadome, trzy równania
11 mar 21:35
pszemo1: Przy W(1)=−15 jak będzie wyglądało równanie?
11 mar 21:47
Benny: a−4+b+c=−15
11 mar 22:25
pszemo1: Ok dzięki

a wiesz jak zrobić 3 zadanie?
11 mar 22:30
Qulka: miejsca zerowe z P(x) wstawić do W(x) i przyrównać do zera
11 mar 22:38
pszemo1: Dzięki, gdyby nie wy w życiu bym do tego nie doszedł
12 mar 19:29