matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
PROSZE O POMOC
ADII:
WYZNACZ a i b oraz c wiedząc ,że W(x)=x4+1/3x3−ax2−bx+c W(−1)=9 , W(0)=−3 , W (3)=6
11 mar 20:14
J:
podstawiaj kolejno x , dostaniesz układ trzech równań o trzech niewiadomych: a,b,c
11 mar 20:17