matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Kąt pomiędzy dwiema płaszczyznami
wojtec:
Wyliczyć kąt pomiędzy poniższymi płaszczyznami. x=1−t+s π
1
: y=6+2t+s , t,s∊|R z=7+s x=3+β π
2
: y=4+α , α,β∊|R z=5−3α−2β Z góry dzięki
11 mar 20:06