Graniastosłupy
needhelp: W graniastosłupie prawidłowym czworokątnym krawędź podstawy ma długość a. Kąt między przekątną
graniastosłupa a ścianą boczną wychodzącymi z tego samego wierzchołka jest równy α. Wyznacz
objętość i pole całkowite graniastosłupa. Dla jakich α zadanie jest spełnione?
11 mar 19:40
needhelp: pomoże ktoś?
11 mar 19:59
needhelp: 
11 mar 20:22
needhelp: 
11 mar 20:32
dero2005:
11 mar 20:42
needhelp: a próbowałeś to rozwiązać bo mi się wydaje że mi straszne głupoty wyszły
11 mar 20:50
needhelp: :(
11 mar 21:17
dero2005:
jest jakiś wynik?
11 mar 21:42
dero2005:
dane: a,α
h =
√s2 − a2 = a
√ctg2α − 1
V = a
2*h = a
3√ctg2α − 1
P
c = 2a
2 + 4ah = 2a
2 + 4a
2√ctg2α − 1
ctg
2α − 1>α≥0
dokończ
11 mar 21:50