matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
proste zadanie
Luc89:
Mam takie zadanie a szukając na tej stronie nie mogłem znaleźć : y = 175,9x − 0,0088 Mam obliczyć x.
11 mar 18:18
Hajtowy:
y + 0,0088 = 175,9x || : 175,9
1
0,0088
x =
y +
175,9
175,9
11 mar 18:29