Trygonometria
K: Trygonometria 3 zadania . Proszę o pomoc
Zad.1 . Przekątna prostokąta o długości 13 tworzy z bokiem taki kąt a, którego cosinus
jest równy|, Oblicz pole i obwód tego prostokąta, ' '13
Zad.2, Oblicz pole równoległoboku o bokach długości4 i6 i kącie ostrym 45".
Zad.3. Oblicz pole iobwód trapezu prostokątnego, w którym kąt ostry ma miarę 60o,
a ramię, które nie jest prostopadłe do podstaw trapezu, ma długość równą 10
ijest równe krótszej podstawie.
11 mar 15:44
Janek191::
Popraw treść z.1
11 mar 15:46
Janek191::
z.2
Wzór P = a*b* sin α
11 mar 15:47
Janek191::

z.3
α = 60
o
a = b + x
11 mar 15:50
Janek191::
b = 10
11 mar 15:51