wykres równań i nierownosci
kuba12345: Sporządź wykresy równań:
x−2=0
y+1=0
Przedstaw graficznie nierowności
x−1≤0
y+2>2
Z góry dziękuję
11 mar 15:09
Qulka:
11 mar 15:11
J:

1) dwie proste: y = −1 oraz x = 2
11 mar 15:11
Janek191::

z.1
x − 2 = 0 ⇒ x = 2 kolor czerwony
y + 1 = 0 ⇒ y = − 1 kolor niebieski
11 mar 15:13
Qulka:

zielona x−1≤0
niebieska y+2>2 (ta linia jest przerywana)
11 mar 15:13
kuba12345: Dzięki
11 mar 15:41
kuba12345: Ej a jak przedstawić
x≥y
11 mar 15:44
J:
narysuj y = x i zakreskuj to co pod prostą razem z nią samą
11 mar 15:45