matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pole rownolegloboku
lipcaq:
Przekątna równoległoboku dzieli kąt rozwarty 120stopni na 2 kąty w stosunku 1:3(bedzie 30 i 90stopni) Obwód równoległoboku wynosi 24cm. Oblicz jego pole
11 mar 14:50
Qulka:
6a=24 a=4 h=2
√
3
ole = 8•2
√
3
=16
√
3
11 mar 14:56