Rzucono dwa razy symetryczną, sześcienną kostką do gry
karolaaa: . Przedstaw zbiór zdarzeń elementarnych dla tego doświadczenia za pomocą tabeli ,a następnie
oblicz prawdopodobieństwo zdarzenia:
a) A−suma wyrzuconych oczek jest liczbą pierwszą,
b) B−iloczyn wyrzuconych oczek jest liczbą podzielna przez 3,
c) C−za pierwszym razem wyrzucono liczbę oczek nie większą, niż za drugim razem
11 mar 12:51
karolaaa: Rzucono dwa razy symetryczną, sześcienną kostką do gry
. Przedstaw zbiór zdarzeń elementarnych dla tego doświadczenia za pomocą tabeli ,a następnie
oblicz prawdopodobieństwo zdarzenia:
a) A−suma wyrzuconych oczek jest liczbą pierwszą,
b) B−iloczyn wyrzuconych oczek jest liczbą podzielna przez 3,
c) C−za pierwszym razem wyrzucono liczbę oczek nie większą, niż za drugim razem
11 mar 12:51
Qulka:
11 mar 13:04
karolaaa: i to tyle co do tego zadania ?
12 mar 13:42
karolaaa: proszę o pomoc
12 mar 13:53
Qulka: no trzeba jeszcze policzyć kropeczki

P(A) = 15/36=5/12
P(B)=20/36=5/9
P(C)=21/36=7/12
13 mar 01:13
Draghan: A kropeczki, to takie
Quleczki w 2D...

Dużo, dużo
Quleczek...
13 mar 01:32
Qulka: takie infinitezymalne kuleczki
13 mar 01:33