matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zadani
natka:
Rozwiąż układ równań za pomocą macierzy odwrotnej. 5x + 0y + z = 3 2x − y + z = 4 x + 3y + 0z = −3
11 mar 11:42
natka:
macierz odwrotna wyszła mi −3 −3 1 1 −1 3 −7 15 5
11 mar 11:48
natka:
sprawdzi ktoś ?
11 mar 11:48